We use cookies. You agree with that if you continue using our website. Read the Cookie policy.

50 ΧΡΟΝΙΑ OSPREY: έμπνευση και καινοτομία

ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΡΑΦΕΣ

Από την ίδρυσή της το 1974, η Osprey έχει το ίδιο ακαταπόνητο πνεύμα για καινοτομία και ποιότητα - αξίες που θεμελιώθηκαν από τον ιδρυτή Mike Pfotenhauer όταν άρχισε να κάνει τις πρώτες του ραφές στην ηλικία των 16 ετών. Τότε δεν γνώριζε ότι θα συνέβαλε τελικά στη διατήρηση της πολύτιμης παράδοσης της υψηλής χειροτεχνίας που έχει κάνει την Osprey τόσο γνωστή. Ο Mike ήταν το αναπόσπαστο κομμάτι που έκανε την Osprey μια εταιρεία με ξεχωριστό χαρακτήρα.
Ως νέο παιδί που μεγάλωνε στο Όρεγκον, ο Mike αισθανόταν απογοητευμένος από την κακή εφαρμογή του εξοπλισμού του για πεζοπορία. Παίρνοντας τα πράγματα στα χέρια του, έμαθε να ράβει από τη μητέρα του και δημιούργησε το πρώτο του σακίδιο πλάτης. Και δεν θα ήταν το τελευταίο του.
Ως νέος επιχειρηματίας, ο Mike άνοιξε τη Santa Cruz Recreational Packs στην Καλιφόρνια, όπου, λόγω της διαφήμισης από στόμα σε στόμα, πεζοπόροι και ταξιδιώτες αναζήτησαν τα εξατομικευμένα σακίδια που κατασκευάζονταν κατόπιν παραγγελίας από αυτόν. Η φήμη του θα μετέτρεπε σταδιακά την επιχείρηση στην Osprey που είναι σήμερα, αλλά αρχικά χρειάστηκε λίγη βοήθεια.

Με τη σύζυγό του και συνεργάτη Diane Wren, ο Mike μετακόμισε στο Dolores του Κολοράντο και άρχισε να εργάζεται με ένα μικρό συνεργείο ραφτών που ανέλαβε την παραγωγή ενώ η προσοχή του Mike στράφηκε περισσότερο στο σχεδιασμό των σακιδίων. Οι γυναίκες Navajo, ειδικευμένες στην παραδοσιακή ζωγραφική άμμου και την υφαντουργία κουβερτών, έγιναν έμπειρες στην τέχνη και την επιστήμη της κατασκευής των σακιδίων Osprey. Έδωσαν συνέχεια και διαστάθμισαν το όραμα της Osprey, συμβάλλοντας στην ευημερία και την ανάπτυξη που, το 1994, οδήγησε την Osprey να επεκτείνει τις επιχειρήσεις της στο Cortez του Κολοράντο, όπου παραμένει και η έδρα της έως σήμερα.

Η σημερινή Osprey φαίνεται να έχει αποκτήσει μια διαφορετική εικόνα σε σχέση με το παρελθόν, με σακίδια που πωλούνται και χρησιμοποιούνται σε ολόκληρο τον κόσμο. Διαθέτει γραφεία στο Poole της Αγγλίας, καθώς και εγκαταστάσεις σχεδιασμού και κατασκευής στο Ho Chi Minh του Βιετνάμ, όπου ο Mike και η Diane ζούσαν για τέσσερα χρόνια προκειμένου να αναπτύξουν σχέσεις και να διασφαλίσουν τη διαφάνεια με τους υπαλλήλους και τους προμηθευτές τους στο εξωτερικό. Εκτός από την κεντρική τους έδρα, διαθέτουν ένα κέντρο διανομής στο Ogden της Utah, και ακόμα στηρίζουν την τοπική κοινότητα Navajo στην αρχική τους αποθήκη στο Cortez του Κολοράντο, όπου περήφανα τηρούνε την εγγύηση All Mighty. Η αυξανόμενη πορεία και εξέλιξη της εταιρείας δεν έχει αποτελέσει εμπόδιο στις δεσμεύσεις για διαρκή καινοτομία και υψηλή ποιότητα, επιτρέποντάς να αξιοποιήσουν παγκόσμια ταλέντα και πόρους που έχουν ενισχύσει την κληρονομιά που ξεκίνησε ο Mike όταν για πρώτη φορά κάθισε μπροστά στη ραπτομηχανή της μητέρας του. Ο Mike συνεχίζει να εργάζεται με προσοχή ως Head Designer προκειμένου να διευρύνει τα όρια του σχεδιασμού των σακιδίων και να προσδιορίσει την έννοια της βιωσιμότητας, της ευθύνης και της σημασίας ως ζωτικός παράγοντας στην παγκόσμια βιομηχανία των εξωτερικών δραστηριοτήτων. Αυτό γίνεται δίπλα σε μια αυξανόμενη ομάδα άνω των 270 υπαλλήλων, οι οποίοι συντονίζονται γύρω από ένα κοινό στόχο ή αποστολή.

 

 

ΔΕΣΜΕΥΣΗ, Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ

 

  • 1974

Η εταιρεία Osprey ιδρύεται στο Santa Cruz, Καλιφόρνια.

  • 1976

Ενσωματώνεται το πρώτο διαπνέον πλέγμα πλάτης στον σχεδιασμό των σακιδίων.

  • 1977

Ξεκινά να προσφέρει εξατομικευμένα σακίδια ορειβασίας με μια εξαιρετική εσωτερική κατασκευή πλαισίου που είναι καινοτόμα.
Η πρώτη ρυθμιζόμενη ζώνη στήθους καταφθάνει στην αγορά, καθιστώντας τις εξατομικευμένες προσαρμογές πιο εύκολες από ποτέ.

  • 1979

Το Outlander, η είσοδός στην κατηγορία των ταξιδιωτικών σακιδίων, κυκλοφορεί στο ευρύ κοινό.

  • 1982

Το πρώτο σακίδιο πεζοπορίας Ariel κάνει την εμφάνισή του, και παρουσιάζεται από το περιοδικό Outside.

  • 1984

Το αφαιρούμενο καπάκι του σακιδίου αποκτά νέα χρησιμότητα με τον καινούργιο μετατρέψιμο σχεδιασμό του, καθιστώντας το χρήσιμο ως ζώνη όταν αποσπάται

  • 1986

Η Gabriella Salinas και η Diane Wren ενώνουν τις δυνάμεις τους με την Osprey και ξεκινούν την χονδρική πώληση σακιδίων, όπως το Silhouette.

  • 1990

Ο Mike και η Diane μεταφέρουν την Osprey σε ένα πρώην εργοστάσιο της GORE-TEX στο Dolores, Κολοράντο, και ξεκινούν να συνεργάζονται με μια ομάδα εξειδικευμένων ραφτών, κυρίως από τη Φυλή των Ναβάχο

  • 1991

Το περιοδικό Fortune κάνει αναφορά στα Osprey Packs σε ένα άρθρο με τίτλο "Οι καλύτερες εταιρείες της Αμερικής".

  • 1993

Παρουσίασε την Isis, το πρώτο καινοτόμο προσαρμοσμένο σακίδιο πλάτης για γυναίκες, με προσαρμοσμένη ανατομική εφαρμογή.

  • 1994

Η παραγωγή μεταφέρεται σε νέο εργοστάσιο στο Cortez του Κολοράντο, καθώς η εταιρεία επεκτείνεται για να ανταποκριθεί στη ζήτηση.

  • 1995

Τα πρώτα πλαίσια πλάτης από ανακυκλωμένο HDPE σχεδιάστηκαν ειδικά για την ανάρτηση του πίσω πάνελ - μια σημαντική κίνηση προς την κατεύθυνση των πρωτοβουλιών για τη βιωσιμότητα.

  • 1997

Ξεκινά τη ραφή με την αρχή " Leave No Trace " στα σακίδια.

Ο αθλητής της Osprey, Ανατόλι Μπουκρέεφ, κατακτά την κορυφή του Έβερεστ, του Λοτζέ, του Γκασέρμπρουμ II και του Μπρόντ Πικ.

  • 1998

Ο Mike επινοεί κυριολεκτικά το σύστημα συμπίεσης και ανάρτησης "Straightjacket" βλέποντας ένα όνειρο.

  • 1999

Επεκτείνει τις εγκαταστάσεις στο Cortez και μεταφέρει όλες τις λειτουργίες από το Dolores.

Το σακίδιο πεζοπορίας Aether™ κάνει την εμφάνιση του στο εξώφυλλο του περιοδικού Time.

Ο Erik Weihenmayer, ο πρώτος τυφλός αναρριχητής που κατάφερε να φτάσει στην κορυφή του Έβερεστ, επιλέγει το σακίδιο Aether 60 για την ανάβασή του. Το περιοδικό Time τον παρουσιάζει στο εξώφυλλό του της 18ης Ιουνίου, μαζί με το σακίδιό του.

  • 2002

Ξεκινούν τη μεταφορά μέρους της παραγωγής σε εξωτερικό εδάφος, στην Κορέα και το Βιετνάμ, προκειμένου να καλύψουν τη ζήτηση των προϊόντων.

Το σακίδιο πεζοπορίας Aether 60 λαμβάνει το βραβείο Great Gear Award από το Outdoor Life Network.

  • 2003:

 Το σακίδιο πεζοπορίας Aether 75 λαμβάνει το βραβείο Gear of the Year από το περιοδικό Outside Magazine.
Ο Mike και η Diane μετακομίζουν με την οικογένειά τους στο Βιετνάμ για τέσσερα χρόνια προκειμένου να επιβλέψουν την ανάπτυξη του Κέντρου Σχεδιασμού και Ποιότητας στην Πόλη Χο Τσι Μινχ.

  • 2004

Παρουσιάζεται η πρώτη σειρά ταξιδιωτικού εξοπλισμού, διευρύνοντας τους ορίζοντες της περιπέτειας για την Osprey.

 

  • 2005

Εισάγει την τεχνολογία Custom Molding στο σύστημα ανάρτησης του σακιδίου πεζοπορίας για να εξασφαλίσει ακόμη καλύτερη ανατομική εφαρμογή.
Το σακίδιο πεζοπορίας Atmos 50 λαμβάνει το βραβείο Gear of the Year από το περιοδικό Outside Magazine.

  • 2006

Το Meridian 22, το πρώτο τροχήλατο ταξιδιωτικό σακίδιο, κερδίζει το βραβείο Gear of the Year από το περιοδικό Outside Magazine.

  • 2007

Το ζευγάρι πεζοπορικών τσαντών Circuit αποσπά το βραβείο Green Gear of the Year από το περιοδικό Outside Magazine, καθώς περιλαμβάνει 71% ανακυκλωμένα υλικά στη σύνθεσή του.
Επεκτείνονται τα κεντρικά γραφεία στο Cortez, προσθέτοντας επιπλέον 27,000 τετραγωνικά που πληρούν πρότυπα παρόμοια με τα πρότυπα LEED.

  • 2009

 Μετά από 35 χρόνια ανεξαρτησίας και καινοτομίας,  εισάγει την επεκτεινόμενη εγγύηση All Mighty.
Το σακίδιο πεζοπορίας Exos 46 αποσπά το βραβείο Gear of the Year από το περιοδικό Outside Magazine.
Το σακίδιο πεζοπορίας Ace 48 για νέους λαμβάνει το βραβείο Editor's Choice από το περιοδικό Backpacker Magazine.

  • 2010

 Το ταξιδιωτικό σακίδιο Sojourn® 25" λαμβάνει το βραβείο Gear of the Year από το περιοδικό Outside Magazine.
Παρουσιάζουν το νέο σύστημα δεξαμενής υγρού Hydraulics®, κάνοντας την υδροδότηση κατά τη διάρκεια της κίνησης ακόμη πιο εύκολη.
Το σακίδιο ποδηλασίας βουνού Raptor 10 λαμβάνει το βραβείο Gear of the Year από το περιοδικό Men's Journal.\

  • 2012

Το περιοδικό Outside Magazine αναγνωρίζει την Osprey ως ένα από τα "Καλύτερα Μέρη για Εργασία στην Αμερική" για πέμπτο συνεχόμενο χρόνο.
Το ταξιδιωτικό σακίδιο Ozone 22" λαμβάνει το βραβείο Gear of the Year από το National Geographic.
Το σακίδιο πεζοπορίας Xenith 88 λαμβάνει το βραβείο Gear of the Year από το περιοδικό Outside Magazine.

  • 2013

Το ταξιδιωτικό σακίδιο Ozone 22" λαμβάνει το βραβείο Gear of the Year από το περιοδικό Men's Journal.
Η Osprey γιορτάζει τα 40 χρόνια ανεξαρτησίας και καινοτομίας.

  • 2014

Το σακίδιο πεζοπορίας Atmos AG 65 λαμβάνει το Χρυσό Βραβείο της Βιομηχανίας του Εξωτερικού.
Ανοίγει ένα νέο κέντρο διανομής στο Ogden, UT, και μετατρέπει την αποθήκη στο Cortez σε μονάδα επισκευών AMG.
Η REI απονέμει το Βραβείο Εταίρου της Χρονιάς για πέμπτη φορά.

  • 2015

 Αποκαλύπτει στον κόσμο την καινοτόμο ανάρτηση AntiGravity, θέτοντας νέα πρότυπα στην άνεση και τη διαχείριση φορτίου.
Το σακίδιο πεζοπορίας Atmos | Aura AG λαμβάνει το βραβείο Editor's Choice από το Backpacker Gear Guide καθώς και το βραβείο Gear of the Year από το National Geographic.
Χτίζονται τα νέα Κεντρικά Γραφεία στο Cortez και ιδρύονται νέα Κεντρικά Γραφεία για την Osprey Europe στο Poole, στο Ηνωμένο Βασίλειο.

  • 2016

Το σακίδιο πεζοπορίας Aether AG 70 λαμβάνει το βραβείο Gear of the Year από το περιοδικό Outside Magazine.

  • 2018

 Τα σακίδια ski/snowboard Kamber 42 | Kresta 40 λαμβάνουν το Χρυσό Βραβείο Editor's Choice από το περιοδικό Backpacker Magazine.
Συνεργάζεται με το Renewal Workshop, αποτρέποντας δεκάδες χιλιάδες κιλά απορριμμάτων από την κατάληξη τους σε χωματερή.

  • 2019

Στην προσπάθειά για σημαντική βιωσιμότητα, ξεκινάνε την υλοποίηση ενός σχεδίου που δεν αποσκοπεί μόνο στην παροχή των πιο αποδοτικών και μακροχρόνιων τεχνικών λύσεων μεταφοράς στην αγορά, αλλά και στο να γίνουν πρωτοπόροι στη βιομηχανία όσον αφορά την αειφορία και την προστασία του περιβάλλοντος.
Κατασκευάζουνε το νέο γραφείο της Osprey στο Βιετνάμ για τις ομάδες σχεδιασμού, ελέγχου ποιότητας και δειγματοληψίας στην Πόλη Χο Τσι Μινχ.
Η ομάδα επισκευών ανακατευθύνει τον χρόνο και τους πόρους της για τη δημιουργία προστατευτικών μασκών για τους ιατρικούς εργαζόμενους κατά τη διάρκεια της κορύφωσης της πανδημίας COVID-19.
Με την αξιόπιστη Aether Pro του, ο αθλητής της Osprey, Nims Purja, γίνεται ο γρηγορότερος άνθρωπος που ανέβηκε σε όλες τις 14 κορυφές του κόσμου με υψόμετρο άνω των 8000 μέτρων. Ολοκλήρωσε αυτή την αποστολή σε λιγότερο από 7 μήνες, ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ των 7 ετών.

  • 2020

Γίνεται η αποκάλυψη της συλλογής Heritage, γιορτάζοντας σχεδόν 50 χρόνια σχεδιασμού και καινοτομίας.

  • 2021

 Όλες οι σακούλες κατασκευάζονται από 100% ανακυκλωμένο υλικό και όλες οι χάρτινες συσκευασίες είτε πληρούν τα πρότυπα του FSC είτε είναι κατασκευασμένες από ανακυκλωμένο υλικό, εξασφαλίζοντας έτσι την πλήρη ανακυκλωσιμότητά της.
Συμμετέχουν στο σύστημα bluesign®, κάνοντας έτσι ένα σημαντικό βήμα προς την προώθηση της βιωσιμότητας των υφαντικών υλικών σε ολόκληρη την αλυσίδα εφοδιασμού.
Βοήθησε στην ίδρυση του Climate Action Corps που χρηματοδοτείται από την OIA και χρησιμοποιεί το σύστημα και τη βάση δεδομένων του Climate Neutral για να υπολογιστεί, μειωθεί και να αντισταθμιστεί ο  άνθρακας που εκπέμπεται.

 

 

ΔΕΣ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ OSPREY