Η adidas λανσάρει νέα συλλογή sports bra - για άνεση σε κάθε κίνηση

• Μελέτες έχουν δείξει ότι η ανεπαρκής στήριξη του στήθους οδηγεί σε πόνο στο στήθος που σχετίζεται με την κίνηση, σε σχεδόν τις μισές από τις ερωτηθείσες γυναίκες, ενώ έχει αναφερθεί ότι πάνω από το 90% των γυναικών φορούν το λάθος μέγεθος αθλητικού σουτιέν. 
• Για να υποστηρίξει καλύτερα τις ιδιαίτερες ανάγκες των δραστήριων γυναικών, η adidas αναδιαμόρφωσε ολόκληρη τη συλλογή αθλητικών σουτιέν, καλύπτοντας περισσότερα σώματα και προπονήσεις από ποτέ. 
• Σε συνεργασία με κορυφαίο ανεξάρτητο ερευνητικό φορέα, το Πανεπιστήμιο Portsmouth, η adidas αναδεικνύει την κίνηση του στήθους στον αθλητισμό και τη σημασία της επαρκούς στήριξης του στήθους.

Με τις ανάγκες των γυναικών να είναι ιστορικά υποβαθμισμένες όταν πρόκειται για αθλητικά ρούχα σχεδιασμένα για τη γυναικεία σιλουέτα, η adidas παρουσιάζει σήμερα τη νέα συλλογή αθλητικών σουτιέν της, μετά από εκτενή έρευνα, ανάπτυξη και πολλαπλά στάδια δοκιμών. 

Η adidas δεσμεύεται να προωθήσει την καινοτομία της για να εξυπηρετήσει καλύτερα τις ανάγκες των αθλητριών, κάνοντας το αδύνατο δυνατό στον αθλητισμό. Στο πλαίσιο αυτό, η adidas συνεργάστηκε στενά με το κορυφαίο ερευνητικό ινστιτούτο breast biomechanics, το Πανεπιστήμιο Portsmouth, το οποίο διαπίστωσε ότι αν το στήθος δεν υποστηρίζεται σωστά κατά τη διάρκεια του τρεξίματος, δέχεται την ίδια δύναμη G με έναν οδηγό της F1 και μπορεί να υποστεί δυνητικά καταστροφική διάταση του δέρματος. Εν τω μεταξύ, το μη υποστηριζόμενο στήθος μπορεί να μετακινηθεί έως και 19 εκατοστά κατά τη διάρκεια ασκήσεων με άλματα και σχεδόν οι μισές (46%) μαθήτριες που συμμετείχαν σε έρευνα ανέφεραν ότι το στήθος τους επηρεάζει τη συμμετοχή τους στον αθλητισμό. 

Χρησιμοποιώντας αυτές τις γνώσεις, η adidas θέλησε να επαναπροσδιορίσει την τρέχουσα προσφορά της και να δημιουργήσει μια σειρά αθλητικών σουτιέν που προσφέρουν μεγαλύτερη άνεση και καλύτερη εφαρμογή, επιτρέποντας σε περισσότερες αθλήτριες να συμμετέχουν στον αθλητισμό και να βιώσουν τα οφέλη που αυτός προσφέρει. Αξιοποιώντας τις τελευταίες καινοτομίες σε υλικά και σχεδιασμό, η νέα συλλογή περιλαμβάνει σουτιέν Everyday που έχουν σχεδιαστεί για χαλάρωση και ήπια κίνηση, σουτιέν Studio για yoga, Pilates και άλλες δραστηριότητες χαμηλής έως μέσης έντασης, σουτιέν Train που έχουν σχεδιαστεί για να παρέχουν ενισχυμένη υποστήριξη κατά τη διάρκεια HIIT ασκήσεων και πιο έντονων αθλημάτων ή προπονήσεων και σουτιέν Run που προσφέρουν το υψηλότερο επίπεδο υποστήριξης του στήθους στη συλλογή. Διατίθενται σε μια εκτεταμένη και περιεκτική σειρά μεγεθών για να βοηθήσουν περισσότερους αθλητές να βιώσουν την αθλητική εμπειρία χωρίς περιορισμούς:

• ΣΟΥΤΙΕΝ ΥΨΗΛΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ FAST IMPACT LUXE RUN: Σχεδιασμένο για να παρέχει υψηλή υποστήριξη κατά το τρέξιμο, το σουτιέν περιλαμβάνει δυνατότητα ρύθμισης 360° που επιτρέπει στις αθλήτριες να έχουν πλήρη έλεγχο της απαιτούμενης εφαρμογής. Ο αναδιπλωμένος σχεδιασμός βοηθά στην ομοιόμορφη κατανομή του βάρους για μια ασφαλή αίσθηση, ενώ ο ομαλός σχεδιασμός επίπεδης ραφής κατά μήκος του εσωτερικού και των οπών των βραχιόνων βοηθά στην αποφυγή τριβής. Το νέο απορροφητικό ύφασμα adiform της adidas παρέχει επίσης ένα δροσερό στην αφή φινίρισμα, ενώ η τεχνολογία AEROREADY βοηθά στη διαχείριση της υγρασίας σε διάφορες συνθήκες.

Μιλώντας για τη συλλογή, η Amy Charlton, Senior Director Product της adidas, δήλωσε:“ "Υπάρχει ένα σημαντικό κενό δεδομένων όσον αφορά την ανάπτυξη αθλητικών σουτιέν, γι' αυτό συνεργαστήκαμε με ειδικούς στην υγεία του μαστού, το Πανεπιστήμιο Portsmouth, για να προκαλέσουμε τους εαυτούς μας και να προωθήσουμε την καινοτομία μας ώστε να ανταποκριθούμε καλύτερα στις ανάγκες της γυναικείας αθλητικής κοινότητας. Το λάθος αθλητικό σουτιέν μπορεί να έχει σοβαρό αντίκτυπο στην απόδοση και την αποδοτικότητα - για παράδειγμα, αν τρέχετε έναν μαραθώνιο, το μη υποστηριζόμενο στήθος διανύει από μόνο του επιπλέον 4 μίλια! Ήταν ένα σημαντικό εγχείρημα με μια γυναικεία ομάδα σχεδιαστών, δοκιμαστών και εμπειρογνωμόνων και ελπίζουμε ότι αυτή η συλλογή θα βοηθήσει περισσότερες αθλήτριες που φορούν αθλητικά σουτιέν να βιώσουν τα οφέλη της πρόσθετης στήριξης και της καλύτερης εφαρμογής, ώστε να μην περιορίζονται όταν κάνουν τα αθλήματα που αγαπούν".

Καθώς οι επιπτώσεις της κίνησης του στήθους στον αθλητισμό δεν προβάλλονται τακτικά, η adidas συνεργάστηκε με την καθηγήτρια Joanna Wakefield-Scurr, επικεφαλής της Ερευνητικής Ομάδας για την Υγεία του Μαστού στο Πανεπιστήμιο Portsmouth, για να βοηθήσει να ρίξει φως στο γιατί η επαρκής στήριξη του στήθους κατά τη διάρκεια της άσκησης είναι ζωτικής σημασίας, καθώς και στις βλαβερές συνέπειες της μη χρήσης του σωστού αθλητικού σουτιέν.

Η καθηγήτρια Joanna Wakefield-Scurr πρόσθεσε: " Άγνωστο σε πολλούς, οι αθλητές μπορεί να χρειάζονται την ίδια ποσότητα στήριξης του στήθους κατά το βάδισμα με το σπριντ και η έλλειψη στήριξης μπορεί να προκαλέσει μη αναστρέψιμη βλάβη. Η κίνηση του στήθους στον αθλητισμό εξακολουθεί να είναι ένας τομέας που παραβλέπεται, γι' αυτό είναι υπέροχο που έχουμε δημιουργήσει μια μακροχρόνια σχέση με την adidas. Όχι μόνο έχουν επενδύσει στην έρευνα και ανάπτυξη αθλητικών σουτιέν και σε ανεξάρτητες επιστημονικές δοκιμές, αλλά αναγνωρίζουν τη σημασία της ευαισθητοποίησης για το θέμα αυτό. Αυτό είναι υπέροχο να το βλέπουμε, δεδομένου του αντίκτυπου που μπορεί να έχουν τα στήθη στη συμμετοχή και την απόδοση στον αθλητισμό- και είναι ζωτικής σημασίας να συνεχίσουμε να παρέχουμε περαιτέρω εκπαίδευση όπου μπορούμε. ”

Για να υποστηρίξει περαιτέρω τις ειδικές ανάγκες της γυναικείας αθλητικής κοινότητας, η adidas συνεργάστηκε με τους κορυφαίους συνεργάτες της για να κατανοήσει τι αναζητούν σε ένα αθλητικό σουτιέν και τον αντίκτυπο που έχει στην προπόνηση και τον αγώνα τους. Μιλώντας για τη σημασία της σωστής εφαρμογής, η Ολυμπιακή αθλήτρια Mikaela Shiffrin μοιράστηκε: " Το αθλητικό μου σουτιέν είναι το πρώτο εξάρτημα που εξετάζω όταν προπονούμαι, γιατί όταν δεν είναι σωστό, με αποπροσανατολίζει και χάνω τη συγκέντρωσή μου. Κατά την προετοιμασία ενός τόσο μεγάλου αγώνα, ήταν πολύ σημαντικό για μένα να παραμείνω στη ζώνη μου και το να μην έχω το σωστό σουτιέν έχει σημαντικό αντίκτυπο στην προπόνηση και την απόδοσή μου, τόσο ψυχικά όσο και σωματικά. Τα αθλητικά σουτιέν είναι ένα θεμελιώδες κομμάτι του εξοπλισμού, αλλά δεν είναι ένα μέγεθος που ταιριάζει σε όλους - η προπόνησή μου είναι ποικίλη και περιλαμβάνει cardio, yoga και προπόνηση ενδυνάμωσης, οπότε το να έχω το σωστό προϊόν απόδοσης που είναι προσαρμοσμένο για κάθε ένα από αυτά είναι το κλειδί ". 

Η Mikaela, η οποία πρωταγωνιστεί στην καμπάνια, θα φορέσει τη νέα συλλογή στην παγκόσμια αθλητική σκηνή φέτος. Δίπλα της εμφανίζονται η δασκάλα yoga και υπέρμαχος του body positivity Jessamyn Stanley, η sprinter και ολυμπιονίκης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Lisa-Marie Kwayie, το Bρετανικό μοντέλο Ellie Goldstein και η Ιαπωνέζα ηθοποιός και τηλεπερσόνα Rola.