Mείνε σπίτι, μείνε σε δράση!

Μένεις σπίτι για να προστατεύσεις τον εαυτό σου, τους κοντινούς σου, όλους. Η καθημερινότητα στο σπίτι έχει διαφορετικό ρυθμό, από αυτόν που έχεις συνηθίσει, ενώ ταυτόχρονα πρέπει να συνεχίσεις να ολοκληρώνεις τις ημερήσιες υποχρεώσεις σου – δουλειά, φροντίδα των παιδιών, φροντίδα του σπιτιού και φυσικά, του εαυτού σου. 
Είναι δύσκολο; Με καλό πρόγραμμα και οργάνωση, όχι. Γίνε δημιουργικός/ή! Δημιούργησε καλές συνήθειες. Το ότι είσαι σπίτι, δεν είναι δικαιολογία να αφήνεσαι. Μείνε σε δράση! 

Για εκείνους που ακόμα δυσκολεύονται, μπορούμε να προτείνουμε:

Ξύπνα νωρίς!

Φωτογραφία του Štěpán Vraný από Pixabay

Ρύθμισε το ρολόι, σήκω την αγαπημένη σου ώρα και ετοιμάσου με ρυθμό. Το γεγονός ότι δεν θα πας στο γραφείο, σου δίνει περισσότερο χρόνο και μπορείς να το χρησιμοποιήσεις υπέρ σου. Πώς;

Κινήσου!

Εφόσον γλιτώνεις τον δρόμο για δουλειά, και αφότου έχεις ξυπνήσει νωρίς, έχεις τη δυνατότητα, εκτός του να ετοιμάσεις ένα πλούσιο πρωινό, να ξεχωρίσεις χρόνο και για προπόνηση, η οποία θα σε τονώσει και θα σου δώσει κίνητρο. Για πολλούς η γυμναστική στο σπίτι, μπορεί να αποτελεί μια πρόκληση. Αλλά η παραμονή στο σπίτι μπορεί να οδήγησε και πολλούς στη συνειδητοποίηση ότι τώρα είναι ευκαιρία να γυμναστούν με τον δικό τους ρυθμό. Μην επιτρέψεις στην κατάσταση να αποτελέσει δικαιολογία για χαμηλή σωματική δραστηριότητα.

Πολλοί γυμναστές παρουσιάζουν διαφορετικά προγράμματα γυμναστικής δίχως όργανα, παρά μόνο με τη βοήθεια αξεσουάρ ή μέσω ασκήσεων, που αξιοποιούν το βάρος του σώματος. Έτσι, μπορείς να βρεις πολλές ιδέες και συμβουλές για άσκηση στο σπίτι, δίχως όργανα. Χρειάζονται μόνο μερικά αξεσουάρ – στις περισσότερες περιπτώσεις αυτά είναι ένα στρωματάκι, μπάλα γυμναστικής, λάστιχα και ιμάντες, βαράκια ή βάρη και άλλα.

Φωτογραφία του rob9040 από Pixabay

20 λεπτά προπόνησης με όργανο αερόβιας γυμναστικής καθημερινά, βοηθάει στην καλή διατήρηση της υγείας σου, σε τονώνει και σε οδηγεί στο να ξεκινήσεις τη μέρα σου με όρεξη. Αν από την άλλη, επιλέξεις η άσκηση αυτή να γίνει μετά την δουλειά, θα σε βοηθήσει να αποβάλλεις την κούραση από το σώμα και τον νου σου.

Αν στο σπίτι έχεις όργανο cardio, πάψε να το χρησιμοποιείς σαν κρεμάστρα και ξεκίνα να γυμνάζεσαι. Αν πάλι αποφασίσεις, ότι τώρα είναι η στιγμή να αγοράσεις ένα, σε εμάς θα βρεις ποικιλία από αξιόλογες και οικονομικές επιλογές σε διαδρόμους, ποδήλατα γυμναστικής και ελλειπτικά μηχανήματα από δημοφιλείς εταιρίες.

Υπέροχη δυνατότητα να διατηρήσεις τη φόρμα σου, προσφέρει και η yoga ή το pilates, για τα οποία χρειάζεται η αντίστοιχη ενδυμασία. Ό,τι και να επιλέξεις, είναι σημαντικό να φοράς τα κατάλληλα ρούχα και παπούτσια για προπόνηση. 

Τα ρούχα πρέπει να είναι άνετα και ιδανικά από ύφασμα που δεν απορροφά την υγρασία, αν οι προπονήσεις σου έχουν ένταση. Ενώ για την yoga, για παράδειγμα χρειάζονται μαλακά και άνετα ρούχα. Εάν έχεις ανάγκη από τα κατάλληλα ρούχα και παπούτσια για τις προπονήσεις σου, ρίξε μια ματιά στις προτάσεις μας.

Μπορείς να βρεις τα πάντα για την άθληση και τον ελεύθερο χρόνο online στο www.sportdepot.gr. Εξυπηρετούμε μόνο με παράδοση στην πόρτα σου. Εγγυόμαστε γιια τα υψηλότερα μέτρα ασφαλείας και απολύμανσης. Σου προσφέρουμε δωρεάν μεταφορικά για όλα τα ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ.

Θρέψου υγιεινά!