Οι όμορφες γωνιές της Ελλάδας – μια ανεξάντλητη έμπνευση για περιπέτεια

Αναμφίβολα, πολλοί από εσάς έχετε ήδη κάνει σχέδια για ταξίδια και περιπάτους σε διάφορες διαδρομές τις επόμενες μέρες, και μάλλον έχετε ιδέες ακόμη και για μήνες μπροστά. Η Ελλάδα μπορεί να σας προσφέρει μια τεράστια (ίσως δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ανεξάντλητη) ποικιλία επιλογών και ευκαιριών να απολαύσετε την ομορφιά της. Αν και για τους περισσότερους ξένους τουρίστες συνδέεται κυρίως με τις όμορφες παραλίες της, πρέπει να θυμόμαστε το γεγονός ότι το 80 τοις εκατό της χώρας καλύπτεται από βουνά και λόφους. Δεν χρειάζεται λοιπόν να ψάχνετε, να εξερευνήσετε και να ταξιδέψετε μακριά από το σπίτι για να περάσετε αξέχαστες στιγμές. 

Επισημαίνουμε μόνο μερικές διάσημες διαδρομές. Μπορείτε να τις συμπεριλάβετε στα σχέδιά σας ώστε να τις επισκεφθείτε για πρώτη φορά ή για επόμενη φορά όταν έχετε τον χρόνο και την ευκαιρία. Ή απλώς εμπνευστείτε για να εξερευνήσετε και άλλα εντυπωσιακά μέρη στη χώρα.

pixabay.com

Μεταξύ των πιο διάσημων προορισμών που προσελκύουν τουρίστες είναι ο Όλυμπος και τα Μετέωρα. Και όλοι θα συμφωνήσουν ότι υπάρχει λόγος να επισκεφτείτε αυτά τα μέρη περισσότερες από μία φορές. 

Το Όρος Όλυμπος είναι το πρώτο εθνικό πάρκο στην Ελλάδα με συνολικό μήκος δικτύου μονοπατιών άνω των 160 χιλιομέτρων, και η βουνοκορφή Μύτικας προσφέρει εκπληκτική θέα από τη γύρω περιοχή. 

Για τα Μετέωρα δεν υπάρχει λόγος να πούμε λέξη. Τα μονοπάτια που οδηγούν στα μοναστήρια που είναι χτισμένα επάνω στα βράχια..

Θα συμφωνήσετε ότι το αυθεντικό πνεύμα αυτού του τόπου είναι δύσκολο να περιγραφεί, πρέπει να το ζήσει κανείς. Ας προχωρήσουμε λοιπόν στο…

sportdepot.gr

Μονοπάτι του Μαίναλου στην Γορτυνία, που βρίσκεται στη χερσόνησο της Πελοποννήσου, καλύπτει 75 χιλιόμετρα υπέροχης θέας στα βουνά, τα φαράγγια και τις καταπράσινες κοιλάδες και περνά μέσα από γραφικά χωριά. Χωρίζεται σε οκτώ διαδρομές διαφορετικής δυσκολίας. Για να τις γνωρίσετε, επισκεφτείτε τον ιστότοπο: https://menalontrail.eu/.

pixabay.com

Το παραθαλάσσιο χωριό Καρδαμύλη, που έχει θέα στον κόλπο της Μεσσηνίας και στον Ταΰγετο, είναι ένας από τους πιο διάσημους προορισμούς πεζοπορίας στην Ελλάδα. Το φαράγγι του Βυρού, που βρίσκεται βόρειά του, είναι επίσης ένας ελκυστικός προορισμός. 

Καλυμμένη με πράσινο και διαχωρισμένη από γραφικά πλακόστρωτα εποχής, η χερσόνησος του Πηλίου είναι κατάλληλη για τουρίστες που επιθυμούν διαφορετικές εμπειρίες. Οι διαδρομές που ακολουθούν τα πλακόστρωτα μονοπάτια, τα οποία κάποτε συνέδεαν χωριά, αποκαλύπτουν γραφική θέα.

pixabay.com

Ο Εθνικός Δρυμός του Βίκου θα σας ενθουσιάσει με την υπέροχη θέα στην οροσειρά της Πίνδου. Οι τουρίστες συχνά πηγαίνουν εκεί λόγω του φαραγγιού του Βίκου, το οποίο έχει μήκος 20 χιλιόμετρα και βάθος 490 μέτρα, αλλά μπορείτε να προτιμήσετε και διάφορες άλλες διαδρομές. 

Και μια ματιά στα νησιά. Η Σαμαριά είναι ένα μαγευτικό φαράγγι στα Χανιά της Κρήτης, που ανήκει στο Παγκόσμιο Δίκτυο Αποθεμάτων Βιόσφαιρας. Η διαδρομή που διασχίζει είναι 13-16 χλμ. και σας επιτρέπει να εξερευνήσετε ολόκληρο το πάρκο, ακολουθώντας την πορεία του ποταμού. Εκεί σας περιμένουν η γραφική θέα στα βυζαντινά ερείπια και η εκπληκτική φύση. Το Κερκυραϊκό μονοπάτι είναι ένα μονοπάτι 220 χλμ. που διασχίζει ορεινές περιοχές. 

Το τοπίο στην διαδρομή είναι εκπληκτικό και γεμάτο παραλίες, ελαιώνες και βραχώδη φαράγγια.

pixabay.com

Έχετε εμπνευστεί; Αυτός ήταν ο στόχος μας. Δεν υπάρχει τρόπος να απαριθμήσει κανείς τις όμορφες γωνιές της Ελλάδας, είναι πάρα πολλές. Σκεφτείτε λοιπόν, κάντε την αναζήτησή σας και αποφασίστε πού να πάτε. Η διαδρομή είναι επιλογή σας και θυμηθείτε ότι δεν χρειάζεται να είστε μακριά από το σπίτι για να χαρίσετε στον εαυτό σας μια αξέχαστη περιπέτεια.

Αλλά μην βιαστείτε να φύγετε. Η απόφαση για το πού θα πάτε είναι στην πραγματικότητα το πρώτο βήμα του σχεδίου. Ερευνήστε τη διαδρομή, εξοικειωθείτε με αυτήν λεπτομερώς, σκεφτείτε αν είναι εντός των δυνατοτήτων σας. Ακολουθήστε την πρόγνωση του καιρού. Αυτό ισχύει όχι μόνο για τέτοιου είδους τουριστικές διαδρομές, αλλά και για εκδρομές ή περιπάτους στη φύση γενικότερα. 

Και το πιο σημαντικό, πρέπει να είστε σωστά ντυμένοι και εξοπλισμένοι, σύμφωνα με τον καιρό και τη διαδρομή. Αναμφίβολα οι άνετες μπότες πεζοπορίας, οι οποίες θα είναι ο πιστός σας σύντροφος στις ώρες που βαδίζετε, είναι απαραίτητες. 

Ντυθείτε κατάλληλα, σύμφωνα με τον κανόνα του layering (ντύσιμο σε στρώσεις) και με βάση τον καιρό και την διάθεσή σας.

pixabay.com

Το σακίδιο πλάτης είναι πιστός φίλος στην καθημερινή ζωή και εκτός από τα απαραίτητα εφεδρικά ρούχα, νερό και φαγητό, θα πρέπει να βάλετε μέσα σε αυτό όλα όσα χρειάζεστε, οπότε επιλέξτε τον σωστό όγκο, προσέχοντας ότι θα πρέπει να είναι βολικό στην πλάτη, με τον αντίστοιχο σχεδιασμό. 

Προετοιμαστείτε καλά, εμείς έχουμε όλα όσα έχετε ανάγκη.

Απολαύστε την όμορφη φύση, χαρίστε στον εαυτό σας αξέχαστες στιγμές!