Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για το camping!

Ήρθε η ώρα να αποφασίσεις τον καλοκαιρινό σου προορισμό για φέτος! Οι επιλογές πολλές, ανάμεσά τους κι εκείνος ο, ίσως ξεχασμένος, ευσεβής πόθος να δοκιμάσεις την κατασκήνωση στη φύση, σε μια ειδυλλιακή παραλία ή στο βουνό! Παρακάτω θα διαβάσεις για τα οφέλη που θα σου προσφέρει ένας ξεχωριστός τρόπος διακοπών, αλλά και όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό που θα κάνει το καμπινγκ την αγαπημένη σου δραστηριότητα! 

Ποιά είναι τα οφέλη του Camping;

Ηρεμία

Οι διακοπές στο camping σου δίνουν την ευκαιρία να απομονωθείς από τους ενοχλητικούς ήχους της πόλης και την πολύβουη καθημερινότητα. Στη φύση οι μόνοι ήχοι που θα σε συντροφεύουν θα είναι αυτοί της βροχής, των τζιτζικιών ή της θάλασσας! Θα διαπιστώσεις ότι όλα γύρω σου ακόμη και οι άνθρωποι κινούνται με πιο αργούς ρυθμούς. Θα διαπιστώσεις την άμεση επίδραση στην ψυχική σου κατάσταση, όταν παρατηρήσεις πόσο λιγότερο εκνευρισμό έχεις.

Επαφή με τη φύση

Αναπόφευκτα κάνοντας camping έρχεσαι πιο κοντά με τη φύση και το μεγαλείο της. Αντιμέτωπος με το δέος που σου προκαλεί, δεν έχεις άλλη επιλογή παρά να μάθεις να τη σέβεσαι όλο και περισσότερο. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως αυτοί που ασχολούνται με outdoor δραστηριότητες είναι και αυτοί που πρώτοι θα σπεύσουν για την προστασία της!

Ο χρόνος σταματάει...

Όπως και κάθε είδος διακοπών, σου προσφέρει την ευκαιρία να ξεφύγεις από την καθημερινότητα, με τη διαφορά όμως πως δεν υπάρχει η εύκολη πρόσβαση στην τεχνολογία ή στην οθόνη του υπολογιστή σου. Βρίσκεσαι μακριά από οτιδήποτε θυμίζει το καθημερινό σου πρόγραμμα κι έτσι ο χρόνος κυλάει με διαφορετικό μέτρο, αποκτώντας άλλη αίσθηση!

Outdoor περιπέτειες κι ευκαιρία για γυμναστική

Περνώντας χρόνο στη φύση έχεις την ακατανίκητη επιθυμία και το πρωτόγονο ένστικτο να εξερευνήσεις τον περιβάλλοντα χώρο και να ακακαλύψεις νέες δυνατότητες και δεξιότητες που πιθανόν έχεις! Ήρθε η ώρα λοιπόν να δοκιμάσεις ορεινή πεζοπορία ή ποδηλασία, την αναρρίχηση ή αν είσαι κοντά στη θάλασσα την κωπηλασία ή το surf, κατάδυση ή ψάρεμα. Γιατί όχι και ... το SUP?

Διακοπές με παιδιά

Σκέφτεσαι έναν προορισμό για παιδιά; Κάπου που να μπορούν να απασχοληθούν δημιουργικά και να μείνουν μακριά από το tablet και το κινητό; Το camping είναι ο τέλειος προορισμός αφενός για να απεξαρτηθούν τα παιδιά (αλλά και οι μεγάλοι) από τα social media και τις οθόνες, και αφετέρου για να περάσετε χρόνο μαζί τους - εσείς θα ανακαλύψετε μια άγνωστη πτυχή τους και αυτά την περιπετειώδη και συναρπαστική σας πλευρά!

Περιορισμένος...προϋπολογισμός

Δεν είναι λίγοι αυτοί που έχουν επιλέξει το κάμπινγκ για οικονομικούς λόγους. Αντιλαμβανόμενοι όμως όλα τα παραπάνω, αυτός ο λόγος δεν έχει πια καμία σημασία. Το κάμπινγκ δεν είναι πια για αυτούς λύση ανάγκης... αλλά τρόπος ζωής και μόνη επιλογή!

Τι θα χρειαστώ για το camping: 

Σκηνή
2 - 3 ατόμων ή και για περισσότερους ενοίκους! Υπάρχουν σκηνές με περισσότερα από 1 δωμάτια! 
Υπνόσακος /Sleeping bag
3 εποχών ή όλων των εποχών αν το χρειαζόμαστε και για camping κατά τη χειμερινή περίοδο! 
Στρώμα/Υπόστρωμα
Υπάρχουν στρωματάκια λεπτά, αυτοφούσκωτα ή στρώματα αέρος για όλες τις απαιτήσεις! 
Φακός/φανάρι
Απαραίτητο για τις βραδυνές σας βόλτες ή αν η φωτιά δεν είναι επιλογή! 


Καρέκλες και Τραπεζάκι
Θα εκτιμηθούν τις πρωινές ώρες του καφέ ή κατά τις βραδυνές σας χαλαρές συζητήσεις! 
Ψυγειάκι
Για να κρατάει σε ιδανική θερμοκρασία τα τρόφιμα και ροφήματά σας! 
Μαχαιράκι & σκεύη
μαγειρικής Απαραίτητα για να ετοιμάσεις τα γεύματά σου! Μπορείς να βρεις από φιάλες υγραερίου μέχρι και σετ μαγειρικής, όλα σε μέγεθος και συσκευασία, ιδανικά για μεταφορά! 
Κουτί πρώτων
βοηθειών Απαραίτητο όχι μόνο στο κάμπινγκ αλλά σε όλους τους τύπους διακοπών κι εξορμήσεων! Μπορείς να βρεις ότι αφορά το κάμπινγκ εδώ

Τέλος χρειάζεσαι την αγαπημένη σου παρέα και το πιο σημαντικό από όλα τη διάθεσή σου για νέες εμπειρίες και περιπέτειες! Στο τέλος της ημέρας οι ιστορίες που θα έχεις να διηγηθείς, θα είναι οι πιο συναρπαστικές!