Προπονήσεις στο σπίτι: διατηρήστε τη φόρμα σας με ένα ποδήλατο γυμναστικής

Η ποδηλασία είναι ένας τρόπος άσκησης, ένα αγαπημένο άθλημα και μια διασκεδαστική δραστηριότητα για πολλούς ανθρώπους, αλλά είναι επίσης μια εξαιρετική αερόβια προπόνηση που ωφελεί την καρδιά, τονώνει το σώμα, αυξάνει τη συνολική αντοχή και ενδυναμώνει διάφορες μυϊκές ομάδες κυρίως στο κάτω μέρος του σώματος. Αυτά τα οφέλη κάνουν τα εργομετρικά ποδήλατα από τους προτιμώμενους εξοπλισμούς γυμναστικής στο σπίτι. Και παρόλο που μοιάζει με έναν κανονικό στατικό ποδήλατο, έχει ποικίλες αντιστάσεις και προγράμματα που σας επιτρέπουν να το προσαρμόζετε ανάλογα με τη φυσική σας κατάσταση.

Επιλέξτε προσεκτικά 

Όταν επιλέγετε ένα εργομετρικό ποδήλατο, εκτός από τον προϋπολογισμό σας, πρέπει να γνωρίζετε και τα χαρακτηριστικά του μηχανισμού. Κάντε την επιλογή σας με έναν εγκεκριμένο αντιπρόσωπο.

Το SPORT DEPOT προσφέρει δωρεάν παράδοση για όργανα γυμναστικής αξίας άνω των 200€ από τις ομάδες προϊόντων "Εργομετρικά ποδήλατα", "Ελλειπτικά μηχανήματα", "Διάδρομοι για τρέξιμο" (Ισχύει για παραγγελίες εντός Θεσσαλονίκης).

Φυσικά, αν έχετε και άλλα όργανα γυμναστικής , το ιδανικό είναι να τα συνδυάσετε.

Προπόνηση στο σπίτι 

Το ποδήλατο γυμναστικής μπορεί να χρησιμοποιηθεί από οποιαδήποτε ηλικία. Εάν έχετε τραυματισμούς και άλλα προβλήματα υγείας, συμβουλευτείτε έναν γιατρό. Εάν αισθάνεστε αδιαθεσία ή έχετε προβλήματα με τις προπονήσεις σας, σταματήστε και ζητήστε επίσης εξειδικευμένη συμβουλή. Κατανοήστε τον τρόπο λειτουργίας του οργάνου γυμναστικής προτού αρχίσετε να το χρησιμοποιείτε, για να αξιοποιήσετε στο έπακρο. 

Το εργομετρικό ποδήλατο χρησιμοποιείται συχνά για αερόβιες προπονήσεις και προγράμματα απώλειας βάρους και για να διατηρήσει κανείς μια καλή εμφάνιση, πρέπει να προπονείται τακτικά. 

Η θέση στο κλασικό ποδήλατο γυμναστικής πρέπει να είναι άνετη στο πίσω μέρος, ενώ το σώμα βρίσκεται σε εργονομική θέση. Μην κάνετε το λάθος που κάνουν πολλοί, οι οποίοι φέρουν το βάρος στα χέρια τους για μεγαλύτερη στήριξη και ευκολότερη περιστροφή του του πεντάλ. Τα χέρια χρησιμεύουν ως στήριγμα και η ένταση πρέπει να είναι ομοιόμορφη στα πόδια. Αποφύγετε να ανοίξετε τα γόνατά σας ή να μετακινήσετε το σώμα σας στο πλάι. Μπορείτε να ρυθμίσετε το κάθισμα ανάλογα με το ύψος σας, εάν και όπως το επιτρέπει η συσκευή.

Μην γυμνάζεστε φορώντας κάλτσες, αλλά επιλέξτε κατάλληλα παπούτσια. 

Προσαρμόστε τις προπονήσεις σας ανάλογα με τη φυσική σας κατάσταση και την υγεία σας. Εάν είστε αρχάριοι ή δεν είστε καλά προετοιμασμένοι σωματικά, ξεκινήστε με μια σύντομη προπόνηση και επιλέξτε ένα πρόγραμμα χαμηλότερης έντασης. Μόλις συνηθίσετε αυτόν τον ρυθμό, μπορείτε να αυξήσετε τη διάρκεια και σταδιακά την ένταση. Για να έχετε ένα καλό αποτέλεσμα, ασκηθείτε δύο έως τέσσερις φορές την εβδομάδα, ανάλογα με τη συνολική σωματική σας δραστηριότητα και τις δραστηριότητές σας. Αυξήστε τις προπονήσεις σας σταδιακά για να αποφύγετε τραυματισμούς. 

Πριν ξεκινήσετε την προπόνησή σας με το ποδήλατο γυμναστικής, αφιερώστε λίγα λεπτά για να κάνετε ζέσταμα και διατάσεις.

Όταν τα όργανα γυμναστικής σας είναι στο σπίτι, εσείς αποφασίζετε πότε και πώς θα γυμναστείτε, με τον δικό σας ρυθμό, αρκεί να έχετε κίνητρο.

Για ένα υγιές σώμα και για πιο εμφανή αποτελέσματα, η γυμναστική πρέπει να γίνει τρόπος ζωής για εσάς, η οποία φυσικά περιλαμβάνει και τη διατροφή, τον ύπνο και άλλους παράγοντες. 

Μπορείτε να δείτε διάφορα όργανα γυμναστικής και στο δικό μας showroom στη Θεσσαλονίκη.

Η ομάδα μας σας περιμένει!