We use cookies. You agree with that if you continue using our website. Read the Cookie policy.

Τι είναι τα θερμικά επιθέματα και πώς λειτουργούν;

Από πότε υπάρχουν καυστήρες για κάρβουνα;

Οι πρώτες θερμάστρες κάρβουνου εφευρέθηκαν το 1950-53, αφού διαπιστώθηκε ότι ο σίδηρος θερμαίνεται όταν οξειδώνεται. Ένας Αμερικανός στρατιώτης που υπηρετούσε στην Κορέα χρησιμοποίησε σκόνη σιδήρου και αλάτι σε ένα δοχείο για να ζεσταθεί κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Το 1978 παρήχθησαν τα πρώτα ζεστά μαξιλάρια. Σήμερα στην Ιαπωνία χρησιμοποιούνται περισσότεροι από 150 τύποι θερμαντικών υποστρωμάτων με κάρβουνο για διάφορες εφαρμογές.

Γιατί τα κρύα πόδια προκαλούν κρυολογήματα;

Όταν τα πόδια σας κρυώνουν, τα αιμοφόρα αγγεία στη μύτη σφίγγουν και η άμυνα του ανοσοποιητικού συστήματος περιορίζεται. Οι ιοί του κρυολογήματος, οι οποίοι μας περιτριγυρίζουν συνεχώς, έχουν πολύ περισσότερες πιθανότητες να επιτύχουν. Για το λόγο αυτό συνιστούμε τα θερμαντικά Thermopad για να μην κρυώνετε.

Γιατί οι γυναίκες κρυώνουν πάντα περισσότερο από τους άνδρες;

Πρώτον: Δεν είναι λόγω των λεπτών ρούχων ή λόγω ορμονικής ισορροπίας. Ο κύριος λόγος είναι το μέσο ποσοστό λίπους, το οποίο είναι περίπου 25% για τις γυναίκες και μόνο 15% για τους άνδρες. Ως εκ τούτου, οι άνδρες έχουν περισσότερους μυς, οι οποίοι λειτουργούν ως εσωτερική μηχανή θέρμανσης, λόγω της καλύτερης κυκλοφορίας του αίματος. Επιπλέον, το ανδρικό δέρμα είναι παχύτερο από το γυναικείο. Έτσι, δεν είναι γκρίνια, όταν "εκείνη" παγώνει, είναι ιατρικό γεγονός!

ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΤΑ ΘΕΡΜΙΚΑ ΕΠΙΘΕΜΑΤΑ;

Ποιο είναι το μυστικό πίσω από τους θερμαντήρες κάρβουνου; Απλώς αποσυσκευάστε και το μαξιλάρι ζεσταίνεται;
  • Ξυλοκάρβουνο
Ο άνθρακας με τη μεγάλη του επιφάνεια ως καταλύτη και συσσωρευτή θερμότητας.
  •  Σκόνη σιδήρου

Κατά τη διάρκεια της αντίδρασης με το οξυγόνο ο σίδηρος οξειδώθηκε και αποδίδει ζεστασιά.

  • Αλάτι & Νερό

Τα θερμαντικά περιέχουν και τα δύο συστατικά. Λειτουργούν ως καταλύτες και χρειάζονται για τη χημική αντίδραση

ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ;
Περιέχουν ένα μείγμα φυσικών συστατικών:
✅ σκόνη σιδήρου
✅ αλάτι
✅ ενεργό άνθρακα
✅ νερό
✅ βερμικουλίτης (ορυκτό αργίλου)
Τα συστατικά αναμιγνύονται σε κόκκο που αντιδρά με οξυγόνο. Το μαλακό μη υφασμένο ύφασμα, το οποίο είναι γεμάτο με κόκκους, ρυθμίζει την είσοδο οξυγόνου. Αυτή είναι η μαγεία πίσω από το μικρό θερμαινόμενο σε διάφορα μεγέθη και σχήματα.

ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ
Η σύσταση της σκόνης και ο τύπος του κόκκου σιδήρου, ο άνθρακας, το ρυθμιστικό διάλυμα νερού και όλα τα άλλα συστατικά είναι υπεύθυνα για το ποιοτικό χαρακτηριστικό όλων των διαφορετικών θερμαντήρων Thermopad. Το διαπερατό από τον αέρα φλις γύρω από τον κόκκο είναι σημαντικό για τη διάρκεια της θερμότητας και επίσης για την παραγωγή θερμότητας. Η τέλεια προσαρμογή κάθε εξαρτήματος μετατρέπει τη θερμάστρα σε φορητή θέρμανση με απολαυστική παραγωγή θερμότητας. Τα Thermopads είναι ιδανικά για κρύα χέρια, πόδια ή για όλο σας το σώμα.

ΛΕΠΤΟΜΕΡΩΣ
✅ Μετά το άνοιγμα της αεροστεγής σακούλας, η θέρμανση διαρκεί έως και 12 ώρες, ανάλογα με το είδος. 
✅ Η αντίδραση βασίζεται στην απλή έννοια της χημικής οξείδωσης. Η ένωση παράγει θερμότητα.
✅ Συγκριτικά οι θερμαντήρες έχουν υψηλή απόδοση. Τα θερμαντικά δάχτυλα αναπτύσσονται έως και 35 kcal. Εκπέμπουν περισσότερο από τέσσερις φορές τη θερμική ενέργεια από μια ηλεκτρική θερμάστρα. Ένας από τους λόγους είναι ότι τα συστήματα θερμικής αποθήκευσης είναι πιο αποδοτικά από τα ηλεκτρικά.
✅ Η θερμοκρασία και η διάρκεια θερμότητας όλων των θερμαντικών κάρβουνων ελέγχονται από διάφορες παραμέτρους. Με αυτόν τον τρόπο μπορεί να τροποποιηθεί η παροχή οξείδωσης, η ποσότητα και το μείγμα της. Σε συνδυασμό με οξυγόνο η σκόνη σιδήρου θερμαίνεται.