ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ BOOST;

Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς την adidas χωρίς το Boost - την επαναστατική τεχνολογία που πρωτοκυκλοφόρησε το 2013 και χαρίζει κορυφαίες επιδόσεις στα παπούτσια. Το Boost διαφέρει από οτιδήποτε υπήρχε πριν από αυτό, και η τεχνολογία επιστροφής ενέργειας που το χαρακτηρίζει άλλαξε για πάντα την πορεία του running. Σήμερα, η adidas συνεχίζει να εξελίσσει και να βελτιώνει το Boost.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ADIDAS BOOST;

Η τεχνολογία adidas Boost είναι προϊόν της συνεργασίας της adidas Innovation Team (AIT) και της γερμανικής εταιρείας χημικών BASF. Δημιουργήθηκε για να συνδυάσει δύο έννοιες που παλιότερα φαίνονταν ασυμβίβαστες: τη μαλακή απορρόφηση κραδασμών και την εξαιρετική επιστροφή ενέργειας. Την εποχή εκείνη, η ενδιάμεση σόλα των running παπουτσιών υψηλών επιδόσεων ήταν από αφρό EVA. Το Boost ήρθε να κάνει την ανατροπή. Xιλιάδες διευρυμένα σωματίδια συνεργάζονται σε μια ενδιάμεση σόλα για να προσφέρουν επιστροφή ενέργειας σε κάθε βήμα. 

Η τεχνολογία Boost ενσωματώθηκε επισήμως στη σειρά running της adidas το 2013. Τα επόμενα χρόνια, το όνομα Boost καθιερώθηκε στον χώρο του running, και έγινε τόσο δημοφιλές που κατέκτησε αθλητισμό και streetwear.

ΠΩΣ ΦΤΙΑΧΝΕΤΑΙ ΤΟ BOOST;

Tο Boost φτιάχνεται από σωματίδια Θερμοπλαστικής Πολυουρεθάνης που διευρύνονται για να δημιουργήσουν κλειστά κελιά γύρω από μικροσκοπικές κάψουλες αέρα. Το προϊόν που προκύπτει είναι γνωστό ως διευρυμένη Θερμοπλαστική Πολυουρεθάνη (expanded Thermoplastic Polyurethane ή eTPU).

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ BOOST;

Το Boost είναι γνωστό για την επιστροφή ενέργειας, στην πραγματικότητα όμως έχει άλλα τέσσερα πλεονεκτήματα που αναβαθμίζουν το running. Ας ξεκινήσουμε με την άνεση: οι ιδιότητες απορρόφησης κραδασμών του Boost σε κάνουν να νιώθεις πως τρέχεις πάνω σε μικρά, σχεδιασμένα με ακρίβεια σύννεφα. Το Boost είναι επίσης σχεδιασμένο να ανταποκρίνεται σε διάφορες θερμοκρασίες, κι έτσι προσφέρει ένα παπούτσι running για αέρα, χιόνι, ήλιο, βροχή και οποιαδήποτε άλλη συνθήκη, χωρίς κανένα πρόβλημα. Το τρίτο και το τέταρτο πλεονέκτημα του Boost είναι η ανθεκτικότητα και η ελαστικότητα. Το Boost είναι μια τεχνολογία που αντέχει για πολλά χιλιόμετρα χωρίς να μειώνεται η απόδοσή της. Επιπλέον, το Boost είναι όσο ελαστικό χρειάζεται για να εξασφαλίζει ομαλή πορεία, ανεξάρτητα από τον ρυθμό σου. Δεν γίνεται όμως να μιλάμε για το Boost χωρίς να αναφερθούμε στην επιστροφή ενέργειας, το πέμπτο και πιο διάσημο πλεονέκτημα της τεχνολογίας Boost. Η ικανότητα να απορροφά και να επιστρέφει την ενέργεια που ασκεί κάθε αθλητής είναι το χαρακτηριστικό που άλλαξε για πάντα τη βιομηχανία των παπουτσιών υψηλών επιδόσεων. Πολλοί προσπάθησαν να το μιμηθούν, αλλά το Boost παραμένει κορυφαίο στην επιστροφή ενέργειας.

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ BOOST

Από την πρώτη του εμπορική κυκλοφορία το 2013, το Boost έθεσε νέα standards στην τεχνολογία παπουτσιών υψηλών επιδόσεων, ανεβάζοντας διαρκώς τον πήχη με κάθε βελτιωμένη εκδοχή του. Δες ένα συνοπτικό χρονοδιάγραμμα με κάποια από τα σημαντικότερα επιτεύγματα του Boost. 
2013: Το Energy Boost κυκλοφορεί ως το πρώτο running παπούτσι της adidas με ενδιάμεση σόλα Boost. 
2014: Το adiZero adios Boost σημειώνει παγκόσμιο ρεκόρ στον Μαραθώνιο Ανδρών του Βερολίνου. 
2015: Το Ultraboost ξεχωρίζει στον χώρο του running αλλά και της μόδας. 
2016: Το Ultraboost X εξελίσσει ακόμα περισσότερο τη σχεδίαση, με επάνω μέρος χωρίς κορδόνια και στοχευμένη υποστήριξη. 
2017: Το adiZero adios Boost σημειώνει παγκόσμιο γυναικείο ρεκόρ στον Μαραθώνιο του Λονδίνου. 
2018: Κυκλοφορεί το Ultraboost x Parley, το πρώτο παπούτσι Boost με ανακυκλωμένα υλικά. 
2019: Η ιστορία του Boost συνεχίζεται, με την κυκλοφορία των Ultraboost 19 και Pulseboost HD. Τώρα, θα δούμε με μεγαλύτερη λεπτομέρεια κάποια από τα πιο σημαντικά Boost παπούτσια running. 

Τώρα, θα δούμε με μεγαλύτερη λεπτομέρεια κάποια από τα πιο σημαντικά Boost παπούτσια running.

ULTRABOOST 21

Тο νέο ULTRABOOST 21, την ανανεωμένη έκδοση του πιο επιτυχημένου running παπουτσιού της εταιρείας, για μεγαλύτερη από ποτέ επιστροφή ενέργειας και μια απόλυτη εμπειρία τρεξίματος για κάθε runner. 6% περισσότερο Boost, έτοιμο να μετατρέψει κάθε σου βήμα σε έκρηξη ενέργειας.

ULTRABOOST 20

Το Ultraboost 20 δεν είναι απλώς ένα σύμβολο καινοτομίας. Είναι η καινοτομία εν δράσει. Η ενδιάμεση σόλα Boost εξασφαλίζει 20% μεγαλύτερη επιστροφή ενέργειας σε κάθε βήμα. Νιώσε την ακρίβεια που προσφέρουν οι Tailored Fiber Placement ραφές, μιας τεχνολογίας που υπολογίζει την πυκνότητα των νημάτων σε επίπεδο χιλιοστού. Το υφαντό μεσαίο τμήμα χαρίζει στα Ultraboost 20 ελαστικότητα, έλεγχο και άνεση. Τέλος, η εμβληματική φτέρνα προσφέρει υποστήριξη τόσο στην απογείωση όσο και στην προσγείωση του ποδιού, μετατρέποντας το Ultraboost 20 σε ένα παπούτσι εξωπραγματικής απόκρισης.

ADIDAS ULTRABOOST 19

Θέλοντας να εξελίξει την τεχνολογία Boost ακόμα περισσότερο, η adidas κάλεσε 4.000 δρομείς για να οραματιστούν μαζί το απόλυτο παπούτσι running κορυφαίων επιδόσεων, και από τη συνεργασία τους δημιουργήθηκε το Ultraboost 19. Το Ultraboost 19 πήρε τα 17 τμήματα του Ultraboost και τα ενοποίησε σε μόνο τέσσερα: μια βελτιστοποιημένη ενδιάμεση σόλα Boost, ένα επάνω μέρος από Primeknit, ένα εξελιγμένο Torsion Spring και ένα 3D κλιπ φτέρνας. Κάθε τμήμα σχεδιάστηκε με ακρίβεια για να μεγιστοποιήσει την απόδοση του παπουτσιού σε κάθε στυλ τρεξίματος. Ενισχυμένο με 20% περισσότερο Boost και με μια κατασκευή χωρίς ραφές, σαν κάλτσα, το Ultraboost 19 έγινε το παπούτσι running της adidas με την καλύτερη απόκριση.

ADIDAS PULSEBOOST HD

City runners: αυτό το Boost είναι για σας. Το 2019, το Pulseboost HD βγήκε στους δρόμους με μια εξελιγμένη ενδιάμεση σόλα Boost HD, για να προσφέρει επιπλέον σταθερότητα μέσα στο απρόβλεπτο αστικό περιβάλλον. Χάρη στην εξωτερική σόλα Adaptive Traxion, το Pulseboost HD προσφέρει κορυφαία πρόσφυση σε κάθε επιφάνεια της πόλης, σε κάθε συνθήκη. Είναι η απαραίτητη επιλογή για τους runners που θέλουν την άνεση και την απόκριση των Boost, καθώς και τη σταθερότητα που απαιτείται στην πόλη. Το Pulseboost HD διατηρεί τις επιδόσεις του σε κάθε επιφάνεια, κάθε στιγμή.

ADIDAS ULTRABOOST

Το adidas Ultraboost αποτέλεσε ορόσημο για την εξέλιξη του Boost. Πρωτοκυκλοφόρησε το 2015 και αξιοποίησε την τεχνολογία καταγραφής κίνησης ARAMIS, που χρησιμοποιούσε στο παρελθόν η NASA, για να ελέγξει την κατασκευαστική ακεραιότητα των διαστημικών λεωφορείων της. Η τεχνολογία ARAMIS επέτρεψε στην ομάδα καινοτομίας της adidas να εξετάσει την καταπόνηση και τις τάσεις που ασκούνται σε διαφορετικά σημεία στα πόδια των δρομέων, σε επίπεδο υπομικρομέτρου. Έτσι ξεκίνησε μια νέα εποχή ανάλυσης των επιδόσεων, που οδήγησε στην εμβληματική σχεδίαση του Ultraboost: το επάνω μέρος από Primeknit, το ξεχωριστό cage των κορδονιών, και το Boost σε όλο το μήκος του παπουτσιού. Αργότερα ακολούθησε μια σειρά χρωματικών συνδυασμών περιορισμένης έκδοσης (μεταξύ των οποίων και το απίθανο, κάτασπρο μοντέλο με την ανακλαστική φάσα που φόρεσε ο Kanye West στα Billboard Music Awards το 2015) και το adidas Ultraboost έγινε το πρώτο παπούτσι running που αγαπήθηκε εξίσου από τον κόσμο της μόδας και από τους runners. Σήμερα, η οικογένεια Ultraboost συμπεριλαμβάνει εμβληματικά μοντέλα, όπως οι ειδικές εκδόσεις Game of Thrones και Consortium.

Πηγή: www.adidas.gr